Hus Ute Trygghet Radoninspektoren

Radon Tønsberg

Radoninspektøren tilbyr radonsanering i Tønsberg, inkludert montering av radonsug/radonbrønn og radonduk.

Hvis du har mistanke om at ditt hjem har for høye radonverdier, eller at du allerede har målt og fått høye verdier, så kan du kontakte Radoninspektøren for inspeksjon/befaring.
Etter gjennomført befaring/inspeksjon så vil du motta en tiltaksplan og en rapport – inkludert pristilbud.
Du kan ringe oss på telefon 48 47 18 03, sende oss en e-post til hei@radoninspektoren.no eller benytte skjemaet under.

Vi har lang erfaring med flere tusen installasjoner i hele Sør-Norge.
Alt fra Oslo til Bergen og  Trondheim til Kristiansand – og alt i mellom.

Vi i Radoninspektøren tilbyr personlig og profesjonell service ut fra våre fire avdelinger spredt utover vårt vakre, langstrakte land. Med Radoninspektøren som din leverandør er du kun tre steg unna et radonfritt hjem. Ingen leverandører i Norge leverer de garantiene vi har:

Våre garantier

 • Vi har Norges beste effektgaranti (100 Bq/m3)
 • Vi har bransjens beste prisgaranti
 • Vi har markedets beste produktgaranti

Våre tjenester

 • Radonsanering
 • Radonsug
 • Radonbrønn
 • Ventilasjonssystemer
 • Radonduk / radonsperre
 • Rådgiving
 • Inspeksjon
 • Befaring

Tiltaksgrense for radon

Tiltaksgrense Radon Radoninspektoren

Hvilke bergarter finnes det i Tønsberg?

Tønsberg er kjent for å ha et rikt geologisk mangfold. Noen av bergartene som finnes i Tønsberg og områdene rundt inkluderer:

 1. Gneis: Dette er en metamorf bergart som vanligvis består av granitt som har blitt utsatt for høyt trykk og temperatur over lang tid. Gneis er vanlig i områder som har opplevd fjellkjedefolding, og det er utbredt i Tønsberg.
 2. Granitt: Granitt er en magmatisk bergart som dannes fra smeltet stein som størkner langsomt under jordens overflate. Det er vanlig i Tønsberg og brukes ofte som bygningsstein.
 3. Skifer: Skifer er en sedimentær bergart som dannes fra sedimenter som avsettes på bunnen av innsjøer, elver eller hav. Det er vanlig i Tønsberg og brukes ofte som bygningsstein og taktekking.
 4. Kalkstein: Kalkstein er en sedimentær bergart som dannes av avsetninger av kalsiumkarbonat. Det er vanlig i Tønsberg og brukes ofte som bygningsstein.
 5. Sandstein: Sandstein er en sedimentær bergart som dannes av sandavsetninger. Det er vanlig i Tønsberg og brukes ofte som bygningsstein.

Det er også andre bergarter som finnes i Tønsberg, inkludert ulike typer metamorfe bergarter og vulkanske bergarter.

Det er viktig å merke seg at dette ikke er en uttømmende liste, og det kan være flere typer bergarter som finnes i Tønsberg. Det vi vet er at mange boliger er plaget med radon i Tønsberg området og vi anbefaler alle å måle radonverdiene i sin bolig, dette er også anbefalt av Statens Strålevern.

Hvordan oppstår radon i Tønsberg?

Radon dannes når naturlige radioaktive isotoper, som uran og radium, brytes ned og avgir stråling som kan påvirke omkringliggende bergarter. Noen bergarter er mer sannsynlige enn andre til å inneholde naturlig forekommende radioaktive isotoper og kan derfor gi opphav til høyere nivåer av radon i inneluften.

De mest vanlige bergartene som kan inneholde høye nivåer av radioaktive isotoper og dermed kan gi opphav til høye nivåer av radon inkluderer granitt, skifer, gneis, og noen sandsteiner. Imidlertid vil ikke alle bergarter inneholde like høye nivåer av radioaktive isotoper, og noen steiner vil ha lavere risiko for radondannelse. 

Det er viktig å merke seg at radonnivåer i inneluft avhenger ikke bare av steintypen, men også av andre faktorer som jordtype, bygningsmaterialer, og ventilasjonssystemer. Hvis du er bekymret for radonnivåene i hjemmet ditt, kan du få utført en radonmåling eller kontakte Radoninspektøren for å få mer informasjon om mulige tiltak for å redusere radonnivåene.
DU ER KUN TRE STEG UNNA ET RADON FRITT HJEM.

Eksterne linker til mer informasjon:

Radonkart – Norges geologiske undersøkelse (ngu.no)
Slik måler du radon – Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (dsa.no)
Info om radon – Miljørettet helsevern Vestfold (mhvivestfold.no)

Du er kun tre steg unna et radonfritt hjem:

1. Kontakt
2. Befaring
3. Tiltak

Bestillingsskjema for radonbefaring/inspeksjon

  Har du målt radonnivået?
  Hvis du har målt, hvilket resultat/BQ fikk du?
  Last gjerne opp målerapport eller plantegninger hvis du har

  Til toppen
  0
   0
   Din handlekurv
   Vognen din er tomGå tilbake til butikk