Hus Ute Trygghet Radoninspektoren

Radon Stavanger

Radoninspektøren tilbyr radonsanering i Stavanger, inkludert montering av radonsug/radonbrønn og radonduk.

Hvis du har mistanke om at ditt hjem har for høye radonverdier, eller at du allerede har målt og fått høye verdier, så kan du kontakte Radoninspektøren for inspeksjon/befaring.
Etter gjennomført befaring/inspeksjon så vil du motta en tiltaksplan og en rapport – inkludert pristilbud.
Du kan ringe oss på telefon 48 47 18 03, sende oss en e-post til hei@radoninspektoren.no eller benytte skjemaet under.

Vi har lang erfaring med flere tusen installasjoner i hele Sør-Norge.
Alt fra Oslo til Bergen og  Trondheim til Kristiansand – og alt i mellom.

Vi i Radoninspektøren tilbyr personlig og profesjonell service ut fra våre fire avdelinger spredt utover vårt vakre, langstrakte land. Med Radoninspektøren som din leverandør er du kun tre steg unna et radonfritt hjem. Ingen leverandører i Norge leverer de garantiene vi har:

Våre garantier

 • Vi har Norges beste effektgaranti (100 Bq/m3)
 • Vi har bransjens beste prisgaranti
 • Vi har markedets beste produktgaranti

Våre tjenester

 • Radonsanering
 • Radonsug
 • Radonbrønn
 • Ventilasjonssystemer
 • Radonduk / radonsperre
 • Rådgiving
 • Inspeksjon
 • Befaring

Tiltaksgrense for radon

Tiltaksgrense Radon Radoninspektoren

Hvilke bergarter finnes det i Stavanger?

Stavanger ligger i Rogaland fylke i Norge, og det er flere bergarter som finnes i området. Noen av de vanligste bergartene som finnes i Stavanger inkluderer:

 1. Gneis: Dette er en metamorf bergart som har blitt dannet av andre bergarter som har blitt utsatt for høyt trykk og temperatur. Gneis finnes i områdene rundt Stavanger.
 2. Granitt: Granitt er en magmatisk bergart som dannes når magma stivner under jorden. Granitt finnes i mindre mengder i områdene rundt Stavanger.
 3. Sandstein: Dette er en sedimentær bergart som dannes av sand som har blitt avsatt og komprimert over tid. Sandstein finnes i områdene rundt Stavanger og har blitt brukt som bygningsstein.
 4. Konglomerat: Dette er en sedimentær bergart som dannes av store avrundede steiner som har blitt avsatt og limt sammen av sand og grus. Konglomerat finnes i mindre mengder i områdene rundt Stavanger.
 5. Skifer: Dette er en sedimentær bergart som dannes av leire, silt og sand som har blitt avsatt og komprimert over tid. Skifer finnes også i områdene rundt Stavanger og har blitt brukt som bygningsstein.

Det er også andre bergarter som finnes i området, inkludert basalt og diabas, men disse er mindre vanlige.

Det er viktig å merke seg at dette ikke er en uttømmende liste, og det kan være flere typer steinarter/skiferstein som finnes i Stavanger. Det vi vet er at mange boliger er plaget med radon Stavanger området og vi anbefaler alle å måle radonverdiene i sin bolig, dette er også anbefalt av Statens Strålevern.

Hvordan oppstår radon i Stavanger?

Radon dannes når naturlige radioaktive isotoper, som uran og radium, brytes ned og avgir stråling som kan påvirke omkringliggende bergarter. Noen bergarter er mer sannsynlige enn andre til å inneholde naturlig forekommende radioaktive isotoper og kan derfor gi opphav til høyere nivåer av radon i inneluften.

De mest vanlige bergartene som kan inneholde høye nivåer av radioaktive isotoper og dermed kan gi opphav til høye nivåer av radon inkluderer granitt, skifer, gneis, og noen sandsteiner. Imidlertid vil ikke alle bergarter inneholde like høye nivåer av radioaktive isotoper, og noen steiner vil ha lavere risiko for radondannelse. 

Det er viktig å merke seg at radonnivåer i inneluft avhenger ikke bare av steintypen, men også av andre faktorer som jordtype, bygningsmaterialer, og ventilasjonssystemer. Hvis du er bekymret for radonnivåene i hjemmet ditt, kan du få utført en radonmåling eller kontakte Radoninspektøren for å få mer informasjon om mulige tiltak for å redusere radonnivåene.
DU ER KUN TRE STEG UNNA ET RADON FRITT HJEM.

Eksterne linker til mer informasjon:

Radonkart – Norges geologiske undersøkelse (ngu.no)
Slik måler du radon – Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (dsa.no)
Info om radon – Stavanger kommune (stavanger.kommune.no)
Hus i Stavanger har for mye radon – Aftenbladet (aftenbladet.no)

Du er kun tre steg unna et radonfritt hjem:

1. Kontakt
2. Befaring
3. Tiltak

Bestillingsskjema for radonbefaring/inspeksjon

  Har du målt radonnivået?
  Hvis du har målt, hvilket resultat/BQ fikk du?
  Last gjerne opp målerapport eller plantegninger hvis du har

  Til toppen
  0
   0
   Din handlekurv
   Vognen din er tomGå tilbake til butikk