Hus Ute Trygghet Radoninspektoren

Radon Askøy

Radoninspektøren tilbyr radonsanering i Askøy, inkludert montering av radonsug/radonbrønn og radonduk.

Hvis du har mistanke om at ditt hjem har for høye radonverdier, eller at du allerede har målt og fått høye verdier, så kan du kontakte Radoninspektøren for inspeksjon/befaring.
Etter gjennomført befaring/inspeksjon så vil du motta en tiltaksplan og en rapport – inkludert pristilbud.
Du kan ringe oss på telefon 23 20 18 50, sende oss en e-post til hei@radoninspektoren.no eller benytte skjemaet under.

Vi har lang erfaring med flere tusen installasjoner i hele Sør-Norge.
Alt fra Oslo til Bergen og  Trondheim til Kristiansand – og alt i mellom.

Vi i Radoninspektøren tilbyr personlig og profesjonell service ut fra våre seks avdelinger spredt utover vårt vakre, langstrakte land. Med Radoninspektøren som din leverandør er du kun tre steg unna et radonfritt hjem. Ingen leverandører i Norge leverer de garantiene vi har:

Våre garantier

 • Vi har Norges beste effektgaranti (100 Bq/m3)
 • Vi har bransjens beste prisgaranti
 • Vi har markedets beste produktgaranti

Våre tjenester

 • Radonsanering
 • Radonsug
 • Radonbrønn
 • Ventilasjonssystemer
 • Radonduk / radonsperre
 • Rådgiving
 • Inspeksjon
 • Befaring

Tiltaksgrense for radon

Tiltaksgrense Radon Radoninspektoren

Hvilke bergarter finnes det i Askøy?

Askøy er en øy kommune utenfor Bergen i Hordaland fylke i Norge. Berggrunnen på Askøy består hovedsakelig av gneis, granitt og granodioritt som er bergarter dannet ved størkning av magma eller metamorfose av tidligere bergarter.
 
Gneis er den mest utbredte bergarten på Askøy og finnes særlig i fjellpartiene i øst og sør. Gneis er en metamorf bergart som er dannet fra tidligere bergarter som granitt eller sedimentære bergarter som sandstein.
 
Granitt og granodioritt er magmatiske bergarter og finnes i mindre utstrekning på Askøy. Disse bergartene ble dannet fra størkning av magma under jorden og kan ses i noen deler av øya, spesielt i områdene rundt Kleppestø og Herdla.
I tillegg til disse bergartene, kan det også finnes mindre mengder av andre bergarter på Askøy, som for eksempel gabbro og dioritt. Det er også forekomster av glimmerskifer og kvartsitt i noen områder på øya.
 
Det er viktig å merke seg at dette ikke er en uttømmende liste, og det kan være flere typer steinarter/skiferstein som finnes i Askøy. Det vi vet er at mange boliger er plaget med radon i Askøy området og vi anbefaler alle å måle radonverdiene i sin bolig, dette er også anbefalt av Statens Strålevern.

Hvordan oppstår radon i Askøy?

Radon dannes når naturlige radioaktive isotoper, som uran og radium, brytes ned og avgir stråling som kan påvirke omkringliggende bergarter. Noen bergarter er mer sannsynlige enn andre til å inneholde naturlig forekommende radioaktive isotoper og kan derfor gi opphav til høyere nivåer av radon i inneluften.

De mest vanlige bergartene som kan inneholde høye nivåer av radioaktive isotoper og dermed kan gi opphav til høye nivåer av radon inkluderer granitt, skifer, gneis, og noen sandsteiner. Imidlertid vil ikke alle bergarter inneholde like høye nivåer av radioaktive isotoper, og noen steiner vil ha lavere risiko for radondannelse. 

Det er viktig å merke seg at radonnivåer i inneluft avhenger ikke bare av steintypen, men også av andre faktorer som jordtype, bygningsmaterialer, og ventilasjonssystemer. Hvis du er bekymret for radonnivåene i hjemmet ditt, kan du få utført en radonmåling eller kontakte Radoninspektøren for å få mer informasjon om mulige tiltak for å redusere radonnivåene.
DU ER KUN TRE STEG UNNA ET RADON FRITT HJEM.

Eksterne linker til mer informasjon:

Radonkart – Norges geologiske undersøkelse (ngu.no)
Slik måler du radon – Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (dsa.no)

Du er kun tre steg unna et radonfritt hjem:

1. Kontakt
2. Befaring
3. Tiltak

Bestillingsskjema for radonbefaring/inspeksjon

  Har du målt radonnivået?
  Hvis du har målt, hvilket resultat/BQ fikk du?
  Last gjerne opp målerapport eller plantegninger hvis du har

  Til toppen
  0
   0
   Din handlekurv
   Vognen din er tomGå tilbake til butikk