Hus Ute Trygghet Radoninspektoren

Radon Fredrikstad

Radoninspektøren tilbyr radonsanering i Fredrikstad, inkludert montering av radonsug/radonbrønn og radonduk.

Hvis du har mistanke om at ditt hjem har for høye radonverdier, eller at du allerede har målt og fått høye verdier, så kan du kontakte Radoninspektøren for inspeksjon/befaring.
Etter gjennomført befaring/inspeksjon så vil du motta en tiltaksplan og en rapport – inkludert pristilbud.
Du kan ringe oss på telefon 48 47 18 03, sende oss en e-post til hei@radoninspektoren.no eller benytte skjemaet under.

Vi har lang erfaring med flere tusen installasjoner i hele Sør-Norge.
Alt fra Oslo til Bergen og  Trondheim til Kristiansand – og alt i mellom.

Vi i Radoninspektøren tilbyr personlig og profesjonell service ut fra våre fire avdelinger spredt utover vårt vakre, langstrakte land. Med Radoninspektøren som din leverandør er du kun tre steg unna et radonfritt hjem. Ingen leverandører i Norge leverer de garantiene vi har:

Våre garantier

 • Vi har Norges beste effektgaranti (100 Bq/m3)
 • Vi har bransjens beste prisgaranti
 • Vi har markedets beste produktgaranti

Våre tjenester

 • Radonsanering
 • Radonsug
 • Radonbrønn
 • Ventilasjonssystemer
 • Radonduk / radonsperre
 • Rådgiving
 • Inspeksjon
 • Befaring

Tiltaksgrense for radon

Tiltaksgrense Radon Radoninspektoren

Hvilke bergarter finnes det i Fredrikstad?

Fredrikstad består hovedsakelig av bergarter som tilhører Oslofeltet. De vanligste bergartene i området inkluderer:

 1. Granitt: Dette er en hard og sterk bergart som består hovedsakelig av krystallinsk kvarts, feltspat og glimmer. Granitt finnes vanligvis i områder med høy temperatur og trykk, og det er vanligvis en del av fjellkjeder. I Fredrikstad finnes granitt i områder som Rød, Onsøy og Kråkerøy.
 2. Gneis: Dette er en bergart som har gjennomgått betydelig metamorfose, noe som har ført til at materialstrukturen har endret seg. Gneis består hovedsakelig av kvarts, feltspat og glimmer. I Fredrikstad finnes gneis i området rundt Rød og Onsøy.
 3. Kvartsitt: Dette er en sedimentær bergart som består hovedsakelig av kvarts. Kvartsitt dannes når sandstein utsettes for høyt trykk og høy temperatur, som kan føre til at sandkornene sammen smeltes. I Fredrikstad finnes kvartsitt i området rundt Råde og Onsøy.
 4. Skifer: Dette er en sedimentær bergart som består av lag av silt og leire som har blitt komprimert over tid. Skifer har vanligvis en skiferaktig struktur og kan deles i tynne lag. I Fredrikstad finnes skifer i områdene rundt Rolvsøy og Kråkerøy.

Det er også andre bergarter som kan forekomme i mindre mengder i området, som for eksempel amfibolitt, marmor og talkskifer.

Det er viktig å merke seg at dette ikke er en uttømmende liste, og det kan være flere typer bergarter som finnes i Fredrikstad. Det vi vet er at mange boliger er plaget med radon i Fredrikstad området og vi anbefaler alle å måle radonverdiene i sin bolig, dette er også anbefalt av Statens Strålevern.

Hvordan oppstår radon i Fredrikstad?

Radon dannes når naturlige radioaktive isotoper, som uran og radium, brytes ned og avgir stråling som kan påvirke omkringliggende bergarter. Noen bergarter er mer sannsynlige enn andre til å inneholde naturlig forekommende radioaktive isotoper og kan derfor gi opphav til høyere nivåer av radon i inneluften.

De mest vanlige bergartene som kan inneholde høye nivåer av radioaktive isotoper og dermed kan gi opphav til høye nivåer av radon inkluderer granitt, skifer, gneis, og noen sandsteiner. Imidlertid vil ikke alle bergarter inneholde like høye nivåer av radioaktive isotoper, og noen steiner vil ha lavere risiko for radondannelse. 

Det er viktig å merke seg at radonnivåer i inneluft avhenger ikke bare av steintypen, men også av andre faktorer som jordtype, bygningsmaterialer, og ventilasjonssystemer. Hvis du er bekymret for radonnivåene i hjemmet ditt, kan du få utført en radonmåling eller kontakte Radoninspektøren for å få mer informasjon om mulige tiltak for å redusere radonnivåene.
DU ER KUN TRE STEG UNNA ET RADON FRITT HJEM.

Eksterne linker til mer informasjon:

Radonkart – Norges geologiske undersøkelse (ngu.no)
Slik måler du radon – Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (dsa.no)
Info om radon – Fredrikstad kommune (fredrikstad.kommune.no)

Du er kun tre steg unna et radonfritt hjem:

1. Kontakt
2. Befaring
3. Tiltak

Bestillingsskjema for radonbefaring/inspeksjon

  Har du målt radonnivået?
  Hvis du har målt, hvilket resultat/BQ fikk du?
  Last gjerne opp målerapport eller plantegninger hvis du har

  Til toppen
  0
   0
   Din handlekurv
   Vognen din er tomGå tilbake til butikk