Hus Ute Trygghet Radoninspektoren

Radon Trøndelag

Radoninspektøren tilbyr radonsanering i Trøndelag, inkludert montering av radonsug/radonbrønn og radonduk.

Hvis du har mistanke om at ditt hjem har for høye radonverdier, eller at du allerede har målt og fått høye verdier, så kan du kontakte Radoninspektøren for inspeksjon/befaring.
Etter gjennomført befaring/inspeksjon så vil du motta en tiltaksplan og en rapport – inkludert pristilbud.
Du kan ringe oss på telefon 23 20 18 50, sende oss en e-post til hei@radoninspektoren.no eller benytte skjemaet under.

Vi har lang erfaring med flere tusen installasjoner i hele Sør-Norge.
Alt fra Oslo til Bergen og  Trondheim til Kristiansand – og alt i mellom.

Vi i Radoninspektøren tilbyr personlig og profesjonell service ut fra våre seks avdelinger spredt utover vårt vakre, langstrakte land. Med Radoninspektøren som din leverandør er du kun tre steg unna et radonfritt hjem. Ingen leverandører i Norge leverer de garantiene vi har:

Våre garantier

 • Vi har Norges beste effektgaranti (100 Bq/m3)
 • Vi har bransjens beste prisgaranti
 • Vi har markedets beste produktgaranti

Våre tjenester

 • Radonsanering
 • Radonsug
 • Radonbrønn
 • Ventilasjonssystemer
 • Radonduk / radonsperre
 • Rådgiving
 • Inspeksjon
 • Befaring

Tiltaksgrense for radon

Tiltaksgrense Radon Radoninspektoren

Hvilke bergarter finnes det i Trøndelag?

Det er flere typer bergarter som finnes i Trøndelag-regionen. Noen av de vanligste bergartene som finnes i Trøndelag er:

 1. Granitt: Dette er en type magmatisk bergart som dannes fra stivnet magma under jordskorpen. Granitt er en hard bergart som ofte brukes som bygningsstein.
 2. Gneis: Dette er en metamorf bergart som dannes når en eksisterende bergart blir utsatt for høyt trykk og høy temperatur over tid. Gneis har ofte et karakteristisk bølgete utseende på grunn av strukturen i bergarten.
 3. Kalkstein: Dette er en sedimentær bergart som dannes av avleiringer av skjell og annet organisk materiale på bunnen av sjøer og hav. Kalkstein er en porøs bergart som ofte brukes som bygningsstein og i produksjonen av sement.
 4. Skifer: Dette er en metamorf bergart som dannes når leire og annet sediment blir utsatt for høyt trykk og høy temperatur over tid. Skifer er en flisete bergart som ofte brukes som takstein og i gulvbelegg.

Det er også andre typer bergarter som finnes i Trøndelag, som for eksempel sandstein, serpentinit, og amfibolitt.

Det er viktig å merke seg at dette ikke er en uttømmende liste, og det kan være flere typer bergarter som finnes i Trøndelag. Det vi vet er at mange boliger er plaget med radon i Trøndelag området og vi anbefaler alle å måle radonverdiene i sin bolig, dette er også anbefalt av Statens Strålevern.

Hvordan oppstår radon i Trøndelag?

Radon dannes når naturlige radioaktive isotoper, som uran og radium, brytes ned og avgir stråling som kan påvirke omkringliggende bergarter. Noen bergarter er mer sannsynlige enn andre til å inneholde naturlig forekommende radioaktive isotoper og kan derfor gi opphav til høyere nivåer av radon i inneluften.

De mest vanlige bergartene som kan inneholde høye nivåer av radioaktive isotoper og dermed kan gi opphav til høye nivåer av radon inkluderer granitt, skifer, gneis, og noen sandsteiner. Imidlertid vil ikke alle bergarter inneholde like høye nivåer av radioaktive isotoper, og noen steiner vil ha lavere risiko for radondannelse. 

Det er viktig å merke seg at radonnivåer i inneluft avhenger ikke bare av steintypen, men også av andre faktorer som jordtype, bygningsmaterialer, og ventilasjonssystemer. Hvis du er bekymret for radonnivåene i hjemmet ditt, kan du få utført en radonmåling eller kontakte Radoninspektøren for å få mer informasjon om mulige tiltak for å redusere radonnivåene.
DU ER KUN TRE STEG UNNA ET RADON FRITT HJEM.

Eksterne linker til mer informasjon:

Radonkart – Norges geologiske undersøkelse (ngu.no)
Slik måler du radon – Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (dsa.no)
Radon – Trondheim kommune (trondheim.kommune.no)

Du er kun tre steg unna et radonfritt hjem:

1. Kontakt
2. Befaring
3. Tiltak

Bestillingsskjema for radonbefaring/inspeksjon

  Har du målt radonnivået?
  Hvis du har målt, hvilket resultat/BQ fikk du?
  Last gjerne opp målerapport eller plantegninger hvis du har

  Til toppen
  0
   0
   Din handlekurv
   Vognen din er tomGå tilbake til butikk